А ось і перший рецепт від нашої передплатниці Альбіни Касимової - старовинний рецепт смачних коржиків з картопляною начинкою.
Для приготування знадобиться: 1,5 склянки води, 1 яйце, приблизно 1 склянка борошна (а взагалі скільки візьме тісто), щіпка солі, щіпка соди, 5-6 картоплин, 1 середня цибулина.
Для початку замішуємо тісто: змішуємо борошно з содою і сіллю, потім додаємо туди яйце і поступово вливаємо воду. Замішуємо НЕ туге тісто і залишаємо його на півгодини. У цей час займемося начинкою. Для цього чистимо і відварюємо картоплю. Окремо обсмажуємо цибулю до золотистого кольору. Готову картоплю збиваємо в пюре і додаємо до нього цибулю. Начинка готова.
Наше тісто трохи постояло і готово до використання. Нарізаємо тісто невеликими брусочками (приблизно як на пиріжки) і розгортаємо кожен брусочок в коржик, потім обсмажуємо їх на сухій сковороді з двох сторін.
Після цього кожен коржик змащуємо нашої начинкою і складаємо або конвертиком або навпіл. в будь-якому випадку, щоб начинка залишилася всередині. І тепер уже обсмажуємо конвертики на сковороді з маслом. Подавати якмиш потрібно гарячими і зі сметанкою.
Смачного!