У кожного народу є є свої традиційні страви, рецепти яких передаються від батьків до дітей. Найпопулярніші з цих страв стають надбанням усього світу. Одним з таких є азу по-татарськи. Це мабуть найвідоміше блюдо татарської кухні.
Як приготувати азу по-татарськи? Пропонуємо вам традиційний рецепт цієї страви, який використовується на протязі 200 років. Відповідно до рецептом в цій страві має бути в достатку м'ясо, обов'язково яловичина (рідко конина), але ніяк не курка і вже точно не свинина. Другим обов'язковою умовою є казан, краще чавунний.
Інгредієнти : 0,5 кг яловичини, 7-8 картоплин, 1 морква, 2 цибулини, 2-3 солоних огірка, 3 свіжих помідора, 200 грам топленого масла, м'ясний бульйон, сіль, перець.
Ріжемо м'ясо продовгуватими шматочками, цибулю тонкими півкільцями, солоні огірки і моркву -кубікамі.
Далі потрібно добре прожарити казан на сильно вогні і в топленому маслі обсмажити м'ясо до золотистої скоринки. Обсмаживши м'ясо, викладаємо його назад в тарілку, починаємо обсмажувати цибулю. Як тільки цибуля стане золотистого кольору можна повернути м'ясо назад і додати моркву, сіль і перець. Гарненько перемішуємо.
Тепер займемося помідорами: їх потрібно обшпарити окропом і, звільнивши від шкірки, порізати кубиками.Додаємо помідори в казан і ретельно перемішуємо. Трохи потім, додаємо м'ясний бульйон (можна використовувати і кип'ячену воду) і тушкуємо м'ясо до готовності, приблизно 20 хвилин.
Поки гаситься м'ясо, чистимо картоплю, ріжемо кубиками і обсмажуємо його в топленому маслі (можна використовувати картоплю фрі, але це вже не буде класичним рецептом). Коли м'ясо приготується, закладаємо картоплю і огірки, перемішуємо і тушкуємо ще 15 хвилин. Готове азу посипаємо свіжою зеленню.
Процес приготування азу по-татарськи не швидкий, але, повірте, воно того варте. Блюдо виходить дуже барвисте і ароматне. Якщо ви є шанувальником татарської кухні пропоную вам також спробувати приготувати якмиш по-татарськи .
Смачного!