Наближається літній сезон і безліч веселих компаній збираються на пікніки. Пікнік - це в першу чергу тепла компанія, а в другу - смачна їжа. Страви приготовані на мангалі або багатті володіють особливим ароматом і притягують погляди. В якості головного блюда, звичайно ж виступає шашлик , але є і велике розмаїття закусок. І тут приходить на допомогу паличка-виручалочка - лаваш. Закуски з лаваша надзвичайно смачні і швидкі в приготуванні. Ми пропонуємо вам на вибір кілька різних начинок.
Лаваш на грилі з помідорами і сиром . Така закуска стане відмінним доповненням до шашлику. Для начинки знадобиться: адигейський сир, зелена цибуля і кріп, помідори.Все інгредієнти потрібно подрібнити і перемешать.По бажанням можна додавати соус і спеції.Але без цього буде теж смачно. Начинку загортаємо в лаваш, так щоб не було щілин, інакше весь сир витече. І підсмажуємо наші рулетики на грилі.
Лаваш овочевий. Інгредієнти: лаваш, сметана, сир (будь-який), капуста, кукурудза, помідори, шинка. Розрізаємо лаваш на 2 частини, беремо одну і змащуємо сметаною, зверху посипаємо тертим сиром. Далі укладаємо овочі: нарізану соломкою капусту, півкільця помідорів, кукурудза, і нарізана соломкою шинка. Гарненько загортаємо лаваш в рулетик і несемо на гриль.
Лаваш з сьомгою . Інгредієнти: слабосолона сьомга, ніжний ковбасний сир, листя салату, зелена цибуля. Ці продукти відмінно поєднуються між собою. А закуски з червоною рибою завжди виглядають по-королівськи.
Якщо в начинку додати м'ясо, то це вже буде цілком самостійне блюдо.
Лаваш на грилі з фаршем . Інгредієнти: курячий або змішаний фарш, петрушка, кріп, приправа для м'яса, помідор. Змішуємо фарш з приправою і зеленню, і розподіляємо його по аркушу лаваша. Зверху кладемо кружечок помідора і гарненько загортаємо. При бажанні можна додати сир. Кладемо наші рулетики на гриль і злегка підсмажуємо з двох сторін.
Лаваш з курячими грудками . Інгредієнти: лаваш, куряча грудка, 200 г сиру, 1 зубчик часнику, 2 помідори, сметана або майонез. Курячі грудки розрізаємо на кілька поздовжніх шматочків і кожен обсмажуємо на грилі. Нарізаємо курячі скибочки кубиками, подрібнюємо помідори, часник. Змішуємо всі інгредієнти і заправляємо майонезом. Готову начинку загортаємо в лаваш і підсмажуємо на грилі.
Такі різні і такі смачні закуски підійдуть як для корпоративу на природі, так і для сімейного пікніка.