У 90-ті роки головним девізом святкового столу був «головне, щоб було смачно». І ніхто не замислювався, про те, щоб прикрасити салати або головне блюдо. У наш час людина стала більш досвідченим через велику кількість кафе, ресторанів, реклами не тільки смачною, але і красивою їжі. Тому зараз ознакою кращої господині на кухні вважається не тільки вміння смачно приготувати страву, а й уміння красиво його подати, особливо в свято, наприклад такий, як Новий рік.
У Новий рік ми звикли готувати величезну кількість страв, салатів,закусок. І, звичайно ж, який жінці не захочеться хоч трохи прикрасити новорічний стіл. Найпростіше красиво укладати закуски. І так як у нас Новий рік, ми можемо зробити безліч новорічних ялинок з різних продуктів, які будуть приголомшливо виглядати на столі.
Ялинки досить прості у виконанні, і робляться дуже швидко. Їх можна зробити з будь-яких продуктів, наприклад, з фруктів або овочів. Для того, щоб зробити фруктову або овочеву ялинку нам знадобиться:
-фрукти або овочі на вибір (солоні або свіжі огірки, солодкий перець, апельсини, лимони, банани;
-половина яблука для основи;
-дерев'яна шпажка.
Отже, для початку потрібно розрізати навпіл яблуко, потім беремо одну половину, кладемо на тарілку і в центр встромляє шпажку гострим кінцем вгору. Основа готова, тепер нарізаємо закуску, наприклад, свіжі огірки, і нанизуємо їх на шпажку, починаючи з великих шматочків і закінчуючи маленькими. Верхівку нашої ялинки можна прикрасити оливкою, або шматочком яблука, все залежить від вашої фантазії.
Крім фруктово-овочевих ялинок можна зробити ялинки з ковбаси або сиру, або навіть змішані (тільки з відповідних один одному продуктів). Принцип залишається той же, змінюється лише закуска.
Також такими ялинками можна прикрасити салат, якщо зробити їх маленького розміру.
Як ми бачимо, зробити ялинки досить просто і швидко, і виглядають вони на столі ефектно.