Печиво з передбаченнями прийшло до нас з далекого Китаю. З незапам'ятних часів люди вірили в передбачення, що допомагають розвіяти сумніви в майбутньому. І в стародавньому Китаї за це взялися пекарі. Вони придумали печиво з передбаченнями, моментально стало популярним в Китаї, а через тисячі років і в Америці. Сьогодні це чарівне печиво завоювало серця людей в усьому світі.
Найчастіше щасливе печиво подається як десерт на свята, зокрема на Різдво. Записки з побажаннями представляють собою невеликі різнокольорові смужки листа, поміщені в вигин печива. Крім побажань там можуть бути написані набори чисел для лотерей, саме тому печиво називають щасливим.
Отже, давайте відкриємо таємницю, як же готувати печиво з передбаченнями.
Нам знадобиться: 3 яєчні білки, 90 грам цукрової пудри, 60 грам борошна, 20 г вершкового масла, записки з пророцтвами (20 штук).
Насамперед відокремлюємо білки від жовтків, збиваємо білки до утворення піни, додаємо цукрову пудру і збиваємо ще раз. Додаємо борошно і перемішуємо, щоб не було грудок. Наступним кроком потрібно розтопити масло на водяній бані або в мікрохвильовій печі. Як тільки масло охолоне вливаємо його в наше тісто і знову збиваємо.Розігріваємо духовку до 180 градусів. Далі все потрібно робити точно за інструкцією: набираємо повну столову ложку тесту викладаємо на деко і обережно, круговими рухами розмазує, поки не вийде невеликий гурток. Для початку зробіть 2-3 кружечка. Відправляємо деко в духовку на 5-6 хвилин. Як тільки злегка підрум'яняться краю, значить тісто готове.
Тепер настає найскладніший період готування. Виймаємо деко з духовки і у нас є не більш ніж 30 секунд на те, щоб покласти на кожен гурток покласти записку з прогнозом, потім скласти печиво навпіл. Після цього, обережно беремо печиво за краї і акуратно натискаємо на край чашки, щоб отримати форму підкови.Нагадую, все потрібно робити дуже швидко, поки печиво не охололо.
Смачного!