Останнім часом на багатьох святкових столах стали з'являтися крихітні бутербродики, звані канапе. Канапе прийшли до нас з французьких фуршетів, на яких прийнято подавати легку закуску. Рецептів канапе безліч, але ми представимо вам кращі з кращих.
Канапе по-угорськи
Інгредієнти: 1 батон, 100 грам вершкового масла, 100 грам твердого сиру, 1 банка оливок, чайна ложка червоного перцю.
Змішуємо тертий сир вершкове масло, сіль і перець. Потім нарізаємо батон невеликими скибочками завтовшки 0,5 см і довжиною 3 см. Змащуємо шматочки батона сирної сумішшю відправляємо в духовку на кілька хвилин. Як тільки сир почав плавиться дістаємо наші канапе і на кожен бутерброд поміщаємо закріплену шпажкою оливку.
Канапе з ковбасою і огірком
Інгредієнти: французький багет, сирокопчена ковбаса, вершкове масло, огірок, чорні оливки без кісточки, листя салату.
Нарізаємо багет тонкими кружечками, і змащуємо кожен шматочок вершковим маслом. Тепер на кожен гурток кладемо по листку салату.Нарізаємо огірок і ковбасу тонкими кружальцями. Останнім кроком наколюємо на шпажку спочатку оливку, потім огірок, згорнутий рулетиком, і гурток ковбаси, складений навпіл. І всю цю красу наколюємо на наш батон.
Канапе по-італійськи
Інгредієнти: французький багет, 1 великий помідор, кілька помідорів чері (залежить від кількості канапе), легкий майонез, 1 яйце, панірувальні сухарі, рослинна олія, сіль, перець.
Насамперед робимо суміш з яйця, панірувальних сухарів, перцю і солі.
Тонкими кружальцями нарізаємо великий помідор і обсмажуємо кожен гурток в яєчної суміші. В цей час, наріжемо багет кружками і зробимо грінки.
Все готово, тепер залишилося змастити багет майонезом, укласти зверху, обсмажений помідор і закріпити все шпажкою, з уже нанизаної помидоркой черрі.
Канапе з оселедцем
Інгредієнти: чорний житній хліб, оселедець, майонез, кріп, лимонний сік, зернятка коріандру.
Нарізаємо хліб невеликими кубиками. Готуємо суміш з майонезу, кропу, лимонного соку. Потім чистимо нашу оселедець, видаляємо всі кісточки і нарізаємо тонкими пластинками. Далі, на кожен кубик хліба намазуємо майонезну суміш і зверху укладаємо шматочок риби. Можна закріпити все шпажкою. Посипаємо зверху зернами коріандру.
Канапе з рулетиками з шинки
Інгредієнти: шинка, паштет (будь-який, на ваш смак), батон, майонез, яйце варене.
Шинку нарізаємо тонкими пластинками і обсмажуємо з двох сторін. Хліб нарізаємо тонкими прямокутниками. Дрібно ріжемо яйце і змішуємо його з паштетом і майонезом. Всі приготування завершені, нам залишилося лише зібрати наші канапе. Для цього, викладаємо на шинку паштетную суміш і загортаємо рулетиком, Укладаємо наші рулетики на шматочки хліба і закріплюємо шпажкою.
Канапе з ковбасою і сиром
Інгредієнти: чорний хліб (будь-який), ковбаса (на ваш смак), сир твердих сортів, помідори черрі.
Секрет таких канапе дуже простий. Ковбасу, хліб і сир нарізаємо тонкими пластинками, а потім за допомогою формочок вирізаємо різні фігурки, наприклад гурток, сердечко або квітка. Після цього, укладаємо на хліб ковбасу і сир так щоб краї збігалися і проколюємо канапе шпажкою з нанизаної помидоркой черрі.
Канапе на чіпсах з сиром
Інгредієнти: твердий сир, помідори, зелень, часник, майонез, картопляні чіпси.
Дрібно нарізаємо помідори і зелень, сир натираємо на дрібній тертці.Часник пропускаємо через прес. Змішуємо всі інгредієнти і додаємо майонез.
Розкладаємо чіпси на блюді і розкладаємо на них отриману масу.Начинку краще розкладати безпосередньо перед подачею на стіл, так як чіпси дуже швидко розмокають.
Канапе з баклажанами
Інгредієнти: 2 баклажани, 150 грам шинки, 300 грам помідорів, рослинне масло (для смаження), майонез, часник.
Нарізаємо баклажани уздовж тонкими пластинками і обсмажуємо з двох сторін.Часник пропускаємо через прес і змішуємо його з майонезом. Помідори і шинку ріжемо прямокутниками. Остужаем баклажановие пластинки, змащуємо їх часниково-майонезним соусом і на краєчок викладаємо шматочок помідора а зверху шматочок шинки. Загортаємо в рулетик.Якщо ви збираєтеся подавати закуску гарячої то краще кожен рулетик проткнути шпажкою, якщо немає, то можна подавати просто рулетиками.
Канапе на крекерах
Інгредієнти: крекери, паштет, варені яйця, помідори, оливки без кісточок.
Розкладаємо крекери на блюді, кожен змащуємо товстим шаром паштету. Помідори нарізаємо кільцями і викладаємо по кружечку на кожне канапе. Яйця також ріжемо кружальцями і кладемо зверху на помідор. Зверху канапе можна прикрасити оливкою і листочками зелені.
Канапе зі шпротами
Інгредієнти: чорний хліб, майонез, морква, шпроти, часник, спеції за смаком.
Моркву натираємо на дрібній тертці, часник пропускаємо через прес і змішуємо з майонезом. Солимо і перчимо масу за смаком. Можна використовувати моркву по-корейськи. Хліб нарізаємо однаковими квадратиками приблизно 7 на 7 см. Наносимо на хліб морквяну масу.Відкриваємо консерви, кожну рибку викладаємо на серветку, щоб позбавити її від надлишків масла а потім красиво укладаємо її на канапе. Можна прикрасити канапе зеленню.
Смачного!