Інгредієнти: м'ясна кісточка (підійде будь-яке м'ясо, навіть курка), 2 буряки, 6 картоплин, 1/2 капустини, 1 цибулина, 3 моркви, 1 солодкий перець, 1 стакан томатного соку, 50 грам оливкової олії, 2 зубчики часнику, сіль , зелень, сметана.
Отже, приступаємо! Заливаємо м'ясо 4 літрами води і варимо півтори години. Бульйон солити не потрібно.Потім дістаємо м'ясо, ріжемо дрібними кубиками, і закинувши назад, доводимо до кипіння бульйон.
У цей час чистимо і натираємо буряк на дрібній тертці і, як тільки бульйон закипить, кладемо її в бульйон. Зменшуємо вогонь до самого маленького.
Далі чистимо картоплю і ріжемо його дрібними кубиками.Картопля закидаємо не раніше ніж закипить буряк, інакше він розвариться.
Наступна в черзі капуста. Ріжемо її так як вам подобається, можна кубиками або соломкою. І кладемо її в бульйон як тільки закипить картопля. Дивіться, щоб ваш небесний не був порожнім або навпаки надто повним.
Тепер готуємо зажарку. Наливаємо на сковороду оливкова олія, викладаємо почищений і порізаний лук. Смажимо цибулю поки не підрум'яниться. В цей час дрібно нарізаємо моркву і солодкий перець, і додаємо до цибулі. Через 5 хвилин додаємо ще томатний сік і тушкуємо ще 5 хвилин. Замість соку можна додати свіжі помідори.
Додаємо нашу зажарку до бульйону, солимо, перчимо і добре перемішуємо. Даємо борщу покипіти 10 хвилин. Потім видавлюємо туди часник і залишаємо на 30 хвилин настоюватися.
При подачі на стіл покладіть в борщ ложку сметани і посипте свіжою зеленню.
Смачного!