Абрикосове варення - це літній сонячний привіт холодним зимовим вечором. Варення приготоване за цим рецептом виходить дуже ніжне й ароматне.
Інгредієнти для варення беремо один до одного, тобто на один кілограм абрикосів знадобиться 1 кілограм цукру. Варення будемо варити поетапно:
- Моєму, сушимо і поділяємо на половинки наші абрикоси, і складаємо їх у велику каструлю, в якій і буде варитися варення.
- Засипаємо рівним шаром цукор. І так укладаємо кілька шаром, до верху каструлі.
- Розколюємо кісточки і кладемо горіхи туди ж, в нашу каструльку.
- Засипавши все абрикоси цукром, прибираємо каструлю в холодильник на 1 добу. За цей час цукор розтане, абрикоси стануть прозорими і у нас вийде смачний сироп.
- Через добу дістаємо варення, ставимо на середній вогонь і доводимо до кипіння. Помішувати варення не потрібно! Після того як варення закипить, знімаємо пінку, ставимо його на самий маленький вогонь і варимо ще 40 хвилин.
- Остужаем варення і розливаємо по банках!
Смачного!